nya expekt Blogg

OS betting guide - Tips för betting på de olympiska spelen

För 33 gången i ordningen arrangeras de olympiska sommarspelen. Den här gången tar vi oss till Paris i Frankrike, en huvudstad som har stått som värd för OS tidigare. Tävlingar i ett stort antal sporter arrangeras i storstaden, tillsammans med att par olika platser runt om i landet.

OS i Paris tar sin början den 26 juli 2024. Därefter väntar drygt två veckor av blod, svett och tårar. De olympiska sommarspelen avslutas den 11 augusti 2024. Innan avslutningen ska 329 guldmedaljer delas ut i 32 olika sporter.

Givetvis håller vi tummarna extra hårt för våra svenska medaljhopp, vilka är flera till antalet. Vi har bland annat koll på Armand Duplantis som är storfavorit till att vinna OS-guld i stavhopp. Daniel Ståhl, Sarah Sjöström, hopplandslaget i ridsport och herrlandslaget i handboll är andra guldkandidater.

Från långt innan OS i Paris 2024 tar sin början, hela vägen fram till och med den sista tävlingsdagen, finns OS betting tillgängligt hos nya expekt. Du hittar allt du behöver när det kommer till odds på evenemanget hos oss.

Betta på OS med ett stort utbud av odds och funktioner, till exempel livebetting, cash out och spelbyggare. Du kan även ta del av hela upplevelsen via dina mobila enheter genom att ladda ner nya expekts app.

På den här sidan ska vi presentera vilka sporter som är en del av OS i Paris, vilka sporter som är extra populära för betting samt hur du går tillväga för att betta på OS under sommaren.

Odds på OS i Paris

Till skillnad från när du bettar hos nya expekt i vanliga fall, på till exempel fotboll, ishockey, basket och tennis, är sommar-OS ett evenemang som kombinerar en mängd olika sporter och ännu fler tävlingar.

32 sporter är ett stort antal bara det. När det dessutom är 329 tävlingar som avgörs fördelade på dessa sporter, förstår du att det finns ett rejält utbud av betting att utforska under veckorna som olympiaden hålls.

Titt som tätt tillkommer nya sporter till programmet och blir en del av den stora festen. Till OS i Paris 2024 har bland annat breakdance tillkommit och därmed får danssporten en chans att visa upp sig på den största av scener.

I alla sporter finns det olika klasser, i vilka det kommer att delas ut medaljer. Förutom tävlingar på herrsidan och damsidan finns det olika underkategorier, till exempel inom friidrott, med stavhopp, diskus och en rad olika löpgrenar på schemat.

Detsamma gäller till exempel för kategorin simning som innehåller tävlingar inom bland annat vattenpolo och simhopp. Cykel innehåller tävlingar på landsväg och bana så väl som i mountainbike.

  • Badminton
  • Basket
  • Beachvolleyboll
  • Bordtennis
  • Boxning
  • Brottning
  • Bågskytte
  • Cykel
  • Danssport
  • Friidrott
  • Fotboll
  • Fäktning
  • Golf
  • Gymnastik
  • Handboll
  • Judo
  • Kanot
  • Landhockey
  • Modern femkamp
  • Ridsport
  • Rodd
  • Rugby
  • Segling
  • Skateboard
  • Skyttesport
  • Simning
  • Sportklättring
  • Surfing
  • Taekwondo
  • Tennis
  • Triathlon
  • Tyngdlyftning
  • Volleyboll

Mest populära sporter för OS betting

Precis som att det finns ligor och turneringar i andra sporter runt om i världen som är mer populära än andra, finns det ett par sporter som är mer populära för OS betting än andra tävlingar. Fotboll är en av OS-sporterna, med vissa skillnader gentemot till exempel VM och EM. På herrsidan är det nationernas U23-landslag, med ett par äldre tillskott i respektive trupp, som gör upp om medaljerna. Damsidans tävling är med ordinarie landslag.

Tyvärr är inga svenskt landslag kvalificerade för OS i fotboll. Det innebär dock inte att spelare hos nya expekt inte får ett stort utbud av odds inför och under matcherna att spela på. Du kan även spela på vinnarspel för vilket lag som står som mästare.

I handboll finns det däremot blågul representation på både herrsidan och damsidan. Herrlandslaget är en av favoriterna i turneringen medan damerna har presterat en del fina resultat på senare år och ses som en outsider till medaljerna.

Tennis är en populär sport för betting även när det inte är OS. Tidigare under sommaren har bland annat Franska öppna och Wimbledon avgjorts och nu är det dags för världens främsta inom sporten att återigen inta grusbanorna i Paris.

Med USA i spetsen skickar landslagen i basketturneringen i OS sina absolut bästa spelare för att slåss om medaljerna. Spelare som LeBron James, Kevin Durant och Stephen Curry kommer att delta i turneringen.

Vi vill också slå ett slag för bland annat friidrott, volleyboll, bordtennis och simning som är exempel på sporter som får lite extra mycket uppmärksamhet både hos nya expekt och bland våra spelare.

Hur spelar jag på OS hos nya expekt?

Året och dygnet runt strävar vi efter att erbjuda ett komplett utbud av alla sporter som finns tillgängliga. När det är dags för stora mästerskap – i det här fallet de olympiska sommarspelen – ser vi till att krydda utbudet lite extra med spel och funktioner.

Börja din resa hos nya expekt med att skapa ett konto. Det gör du smidigt och enkelt med BankID. Du kan göra det både via din dator eller på dina mobila enheter. Signera med din sexsiffriga pinkod för att verifiera din identitet.

För din första insättning kan du välja mellan att använda Swish och Trustly. Sätt in minst 100 kr och få en välkomstbonus om du inte har spelat hos nya expekt tidigare. Det är en bonus per spelare som gäller och du måste vara minst 18 år.

Innan du börjar spela rekommenderar vi att du sätter upp en spelbudget och till din hjälp har du våra verktyg för ansvarsfullt spelande. Spela med summor som du känner dig bekväm med samt portionera ut dina insatser på sporter och tävlingar.

Utbudet som väntar finns tillgängligt oavsett om du spelar via din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Klicka in på sektionen för sport för att betta på OS eller ange sport, tävling eller deltagare via vår sökfunktion.

FAQ

Var följer jag sommar-OS i Paris 2024?

Den 33 sommarolympiaden kommer att sändas i linjära kanaler i form av Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Det kommer också gå att streama alla tävlingar hos MAX samt Discovery+.

Hur kan jag betta på OS ansvarsfullt hos nya expekt?

Nya expekt har ett stort fokus på ansvarsfullt spelande och en sektion som är viktig för ändamålet. Här sätter du upp gränser för dina insättningar, förluster och för tiden som du spelar. Vi har också länkar till Spelpaus och Stödlinjen om du behöver ta till åtgärder eller vill ha tips och råd.

Hur fick Paris sommar-OS 2024?

Paris blev arrangör för OS 2024 genom en omröstning innehållandes fem andra kandidater. I september 2017 blev det klart att OS skulle återvända till den franska huvudstaden, ett resultat som presenterades i Lima i Peru. Andra kandidater i omröstningen var Hamburg, Boston, Budapest, Rom och Los Angeles.

Hur många medaljer vann Sverige i sommar-OS senast?

I OS i Tokyo 2020, en olympiad som arrangerades 2021, blev det tre guldmedaljer och sex silvermedaljer för Sverige. Det blev däremot inga brons under olympiaden. I jämförelse med våra nordiska grannar var det bara Danmark som gjorde ett bättre OS.

Var arrangeras nästa sommar-OS?

Efter OS i Paris 2024 får vi vänta fyra år innan det är dags för nästa sommarolympiad, som går av stapeln i Los Angeles 2028. Los Angeles har, likt Paris, arrangerat sommar-OS tidigare och får nu återigen chansen att visa sig från sin bästa sida för omvärlden.

Trustly
Swish
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.