nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 11 SPELTIPS

Näst sista omgången innan sommaruppehållet, denna gång utspritt över fyra dagar! Två fredagsmatcher med bland annat Malmö - Kalmar. På lördag väntar (någorlunda) toppmöte och tillika GBG-derby mellan GAIS-Häcken. Under söndagen gästar Sirius huvudstaden när Hammarby står för motståndet. Omgången avslutas på måndag med Norrköping - Värnamo och klassikermötet AIK - IFK Göteborg.

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

*Angivna odds kan komma att ändras

Fredag

IF Elfsborg - Halmstads BK | 19:00

1: 1.35 | X: 5.50 | 2: 10.00

Speltips: IF Elfsborg att vinna (1)

Elfsborg föll borta mot GAIS senast med 2-1 medan Halmstad gjorde detsamma mot Djurgården med 2-0. Halmstad reser till Borås med 2 raka bortaförluster, medan Borås har tre raka hemmavinster med totalt 11 gjorda mål och 2 insläppta. Elfsborg kan kliva om Halmstad vid en eventuell vinst och vi tror att man tar tillfället i akt att klättra i tabellen.

Malmö FF - Kalmar FF | 19:00

1: 1.25 | X: 7.00 | 2: 12.00

Speltips: Malmö FF att vinna (1)

Malmö kryssade borta på Hisingen senast efter att man drog på sig en straff på övertid. För Kalmars del blev det en 0-2 vinst borta mot Värnamo vilket var lagets andra bortavinst denna säsong. Kalmar har visserligen ryckt upp sig lite grann men man ligger fortfarande näst sist och möter nu serieledarna, som dessutom är obesegrade (utan att ha släppt in mål) på hemmaplan… De 5 senaste matcherna mellan lagen har slutat 1-0 åt något av hållen. Vi tror att mönstret bryts denna gång, i Malmös favör, och att det blir vinst för di blåe, gissningsvis med mer än 1-0.

Lördag

GAIS - BK Häcken | 16:00

1: 3.05 | X: 3.75 | 2: 2.30

Speltips: Oavgjort (X)

Ännu ett Göteborgsderby och tillika toppmöte (någorlunda åtminstone)! Nu tar Atlet- & idrottssällskapet emot de gul- och svartrandiga från Hisingen. Senast lagen möttes var i Svenska cupen 2020, där Häcken vann 3-0. Nykomlingarna GAIS ligger för närvarande 3 i tabellen och Häcken 5. GAIS har fyra raka vinster hemma på Ullevi, medan Häcken kommer med en 3-0 förlust i sin senaste bortamatch. Däremot spelade man oavgjort hemma mot serieledarna Malmö senast medan GAIS slog Elfsborg hemma. En spännande drabbning mellan två starka lag där vi tror att de får dela på poängen, oavgjort.

Mjällby AIF - Djurgårdens IF | 17:30

1: 3.30 | X: 3.55 | 2: 2.25

Speltips: Djurgårdens IF att vinna (2)

Ytterligare ett toppmöte där fyran Mjällby tar emot tvåan Djurgården. En spännande drabbning väntar där Mjällby är fortsatt obesegrade på hemmaplan (3 vinster, 2 oavgjorda) medan Djurgården är formstarkast i Allsvenskan de senaste 5 matcherna (5 vinster, 0 insläppta mål). Ur ett xG-perspektiv är lagen jämna med 15.96 xG för Mjällby (7 bäst) och 16.78 xG för Djurgården (6 bäst). När det kommer till ‘Skapade chanser’ skiljer det sig mer. Även här är Djurgården 6 (93 st) medan Mjällby är tredje sämst (66 st). Kollar vi xG mot eget mål är Mjällby betydligt bättre (7.86) men har däremot släppt in 10 mål, medan Djurgården har ett xG mot eget mål på 14.38 medan man släppt in 7 mål. Tuff match som kan sluta hur som helst men där vi trots allt tror att det faller på formen och därför väljer att tippa Djurgården vinst.

Söndag

Hammarby IF - IK Sirius | 14:00

1: 2.05 | X: 3.50 | 2: 3.90

Speltips: Hammarby IF att vinna (1)

Hammarby vann derbyt mot AIK i förra omgången med 2-1. Hemmastarka Bajen har hittills vunnit 4 av 5 matcher på Tele2 Arena. Man har dock fortfarande en del svårigheter med att få det att lossna offensivt. Man har exempelvis tredje sämst xG i Allsvenskan inför omgång 11. Sirius kommer till den här matchen med två oavgjorda resultat på hemmaplan mot Västerås och IFK Göteborg i bagaget. Sirius imponerade dock stort i omgång 8 på bortaplan mot ett annat Stockholmslag, AIK, och vann med 1-3. Men här tror vi att ett hemmastarkt Bajen med vind i seglen från derbysegern blir för svåra. Känns som att det kan bli islossning och en ganska målrik historia. 3-1? Eller kanske 4-2?

Västerås SK - Brommapojkarna | 16:30

1: 2.30 | X: 3.70 | 2: 3.10

Speltips: Västerås SK att vinna (1)

Västerås måste vara Allsvenskan stora gåta så här långt. Åtminstone på sätt och vis. Västmanlänningarna har ett xG på otroliga 2.0764 per 90 min, bara Malmö har bättre, men man har bara gjort totalt 3 mål på 10 matcher. Det är smått osannolikt. Västerås skapar dessutom flest chanser i hela Allsvenskan, 11.3 per 90 min. Samtidigt har man “bara” släppt in 13 mål. Faktum kvarstår dock att Västerås är solklar jumbo med 4 poäng. Brommapojkarna ligger på plats 10 i tabellen inför omgång 11 och vann i senaste omgången hemma på Grimsta med 2-1 mot IFK Norrköping. Innan dess hade BP dock 5 matcher utan vinst, 3 oavgjorda och 2 torsk. Det här är ett svårtippat möte, men någon gång måste det lossna i målskyttet för Västerås, och mot ett BP som blandar och ger tror vi att det är dags. Vi backar hemmalaget!

Måndag

IFK Norrköping - IFK Värnamo | 19:00

1: 3.65| X: 4.00 | 2: 1.98

Speltips: IFK Norrköping att vinna (1)

Plats 13 och 14 i tabellen drabbar samman. IFK Norrköping har mycket kvar att bevisa. I senaste matchen förlorade man borta mot Brommapojkarna med uddamålet. Vi får gå tillbaka till omgång 6 för att hitta den senaste vinsten. Framför allt är det försvaret som brister hos östgötarna. Med totalt 23 mål i baken har Norrköping släppt in flest mål i Allsvenskan inför omgång 11. Värnamo kommer senast från en 0-2-förlust hemma mot Kalmar, en match där vi trodde att Värnamo skulle vinna. Så blev det inte. Faktum är att Värnamos samtliga 3 segrar hittills i Allsvenskan har kommit på bortagräs. Det här är ännu ett svårtippat möte, men det här är den typen av trepoängare som östgötarna bara måste få med sig för att kunna avancera i tabellen. Och vi tror att Norrköping skärper till sig på Parken och får fler bollar i nät än Värnamo.

AIK - IFK Göteborg | 19:10

1: 2.05 | X: 3.55 | 2: 3.85

Speltips: AIK att vinna (1)

Om det är något som vi alltid kan räkna med när AIK och IFK Göteborg ställs mot varandra så är det heta känslor. Gnaget är onekligen i en formsvacka. Man har förlorat 3 raka matcher och på de senaste 5 matcherna har man släppt in 18 (!) mål. Det har nog orsakat ett gäng sömnlösa nätter för Henning Berg. Att AIK dragit på sig ett rött kort i de senaste 2 matcherna förstärker bilden av ett frustrerat gnaget. IFK Göteborg vann säsongens första hemmamatch i förra omgången mot Mjällby. IFK har dock haft svårt med målskyttet och bara Västerås har nätat färre gånger. Tittar vi på resultat från tidigare matcher när AIK tagit emot IFK på sin hemmaplan så är siffrorna dock tydliga. Senast göteborgarna fick med sig tre poäng borta mot AIK i Allsvenskan var 2015. Vi tror att ett smått desperat AIK, som bara måste komma ur formsvackan, vinner på ett kokande Friends Arena.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Trustly
Swish
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.