nya expekt blog banner

nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 12 SPELTIPS

Den blomstertid nu kommer… Sista omgången innan Allsvenskan tar sommarlov! Fyra matcher på lördag och fyra på söndag. Först ut är ‘El Västico’ mellan Göteborg - Elfsborg och BP - Malmö, blir det dubbla bortavinster? Vidare tar Halmstad emot GAIS och Norrköping gästar Sirius. Ytterligare två bortavinster? Läs bloggen och se våra speltips! Söndag bjuder på Stockholmsderby mellan Djurgården - Hammarby, ett hemmalag i finform, tar man med sig det in i derbyt? Dessutom Kalmar - Västerås, Häcken - AIK och Värnamo - Mjällby.

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

*Angivna odds kan komma att ändras

Lördag

Brommapojkarna - Malmö FF | 15:00

1: 5.55 | X: 4.65 | 2: 1.58

Speltips: Malmö FF att vinna (2)

Tuff utmaning för Brommapojkarna som kommer med ett kryss mot seriejumbon i ryggen. Malmö vände samtidigt och vann med 2-1 mot Elfsborg. Malmö har inte förlorat någon av de 14 Allsvenska matcherna mellan lagen på 2000-talet (11 vinster, 3 oavgjorda), och lär inte göra det nu heller. Vi tror att seriens bästa bortalag, Malmö FF, tar tre poäng till inför sommaruppehållet.

IFK Göteborg - IF Elfsborg | 15:00

1: 2.70 | X: 3.60 | 2: 2.60

Speltips: IF Elfsborg att vinna (2)

Säsongens första “El Västico” och Jimmy Thelins sista match som tränare för Elfsborg! Härlig lördagsdrabbning i Göteborg där båda lagen hoppas studsa tillbaka efter att ha förlorat senast. Elfsborg är obesegrade mot Blåvitt de sju senaste tävlingsmatcherna (5 vinster, 2 oavgjorda). Seriens näst sämsta hemmalag mot seriens tredje sämsta bortalag… Vi tror trots allt att de gulsvarta från Borås drar det längsta strået i denna match, speltips: vinst Elfsborg.

Halmstads BK - GAIS | 17:30

1: 3.30 | X: 3.55 | 2: 2.25

Speltips: GAIS att vinna (2)

Två lag i motsatt form som möter varandra för första gången sedan 2021! Halmstad som är tredje sämst de fem senaste har en vinst och fyra förluster, medan GAIS är tredje bäst med fyra vinster och en förlust. Vinner GAIS kliver man in i sommaruppehållet på en tredjeplats som nykomlingar, vilket man nog inte alls är särskilt missnöjda med. Vi tror att Göteborgarna gör jobbet och tippar GAIS att vinna.

IK Sirius - IFK Norrköping

1: 1.90 | X: 4.00 | 2: 4.05

Speltips: IK Sirius att vinna (1)

De blåsvartrandiga från Uppsala har varit ojämna hittills denna säsong. Nu kommer man med en 3-0 förlust borta mot Bajen i ryggen och två kryss och en vinst innan dess. På andra sidan står Norrköping som i skrivande stund ligger tredje sist och därmed på nedflyttningskval-plats. Östgötarna har endast tagit en poäng på de fem senaste matcherna och är sämst i serien under den perioden. Hemma/Borta-mässigt är man rätt snarlika. Sirius har 5 poäng på 5 hemmamatcher medan Norrköping har 5 poäng på 6 bortamatcher. De fem senaste tävlingsmatcherna mellan lagen har resulterat i två oavgjorda och tre Sirius vinster. Vi tror att det blir vinst för Sirius även denna gång.

Söndag

Djurgårdens IF - Hammarby IF | 14:00

1: 1.85 | X: 3.85 | 2: 4.35

Speltips: Djurgården att vinna (1)

Dags för nytt Stockholmsderby! Den här gången mellan lagen som delar på Tele2 Arena som hemmaplan. Djurgården kommer in till den här matchen med urstark form. Man har vunnit sex raka matcher i Allsvenskan och bara släppt in ett enda mål under segersviten. Hammarbys form är också på uppgång efter två raka vinster mot AIK och Sirius. Däremot har man visat större ojämnhet i spelet än Djurgården. Det kommer att koka på Tele2 när det här derbyt drar igång. Ett derby är alltid ett derby och det kommer bli hård kamp från minut 1. Dock tror vi att ett väloljat Djurgårds-maskineri förlänger segersviten och får med sig alla poängen.

Kalmar FF - Västerås SK | 14:00

1: 2.70 | X: 3.65 | 2: 2.60

Speltips: Kalmar FF att vinna (1)

Ångestmöte väntar mellan Allsvenskan två sämsta lag inför omgång 12. De 5 senaste matcherna har Kalmar har 2 vinster, 2 förluster och en oavgjord. Inte helt oväntat fick man storstryk borta mot Malmö i förra omgången med 5-0. Kalmar har släppt in näst flest mål (24) hittills i Allsvenskan. För Västerås ser det ännu mörkare ut. Man är fortsatt tabelljumbo med endast 5 poäng och 4 (!) gjorda mål. Vi tror att det kan bli en ganska tafatt matchbild med ett lag som släpper in för mycket mål mot ett lag som gör alldeles för lite mål. Här tror vi dock att hemmaplansfördelen gör att det tippar över i Kalmars favör. 2-1?

BK Häcken - AIK | 16:30

1: 2.05 | X: 3.90 | 2: 3.50

Speltips: BK Häcken att vinna (1)

Spännande möte på Hisingen när Häcken tar emot AIK. Göteborgslaget har tappat farten något efter den imponerande upphämtningen mot Malmö i omgång 9. Man kommer in till den här matchen med två raka förluster. I förra omgången bröt AIK en tre matcher lång förlustsvit när man tryckte till storstadsrivalerna IFK Göteborg med 5-2 efter att ha legat under i matchen två gånger om. Häcken har dock vunnit de fyra senaste hemmamatcherna i Allsvenskan mot AIK. Och fastän Häcken har tappat fart så har AIK varit långt ifrån stabila under senaste veckorna. Vi tror att ett Häcken som måste komma tillbaka på vinnarspåret, och som trivs hemma mot AIK historiskt, vinner mot ett gnaget som inte riktigt går att lita på för stunden.

IFK Värnamo - Mjällby AIF | 16:30

1: 3.25 | X: 3.45 | 2: 2.32

Speltips: IFK Värnamo att vinna (1)

IFK Värnamo har rent ut sagt förbaskat svårt på hemmaplan. På 5 hemmamatcher i årets Allsvenskan har man 4 förluster och 1 oavgjord. Samtidigt har Mjällby, som just nu är 5a i tabellen, tagit tre poäng borta mot historiskt hemmastarka lag som Halmstad och Häcken. Mjällby kommer dessutom precis från en hemmavinst mot just Häcken. Mjällby är oddsfavoriter i den här matchen, men inte med mycket. IFK Värnamo kommer att vinna på hemmaplan i år, det tror vi definitivt, och vi tror att första hemmavinsten kommer här i omgång 12 i en tät match mot Blekingelaget.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Trustly
Swish
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.