nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 13 SPELTIPS

Äntligen, Allsvenskan är tillbaka efter uppehållet! Och vi har massor av heta drabbningar framför oss. Kan ett skakigt AIK besegra Kalmar på hemmaplan? Kommer Malmö köra över Halmstad? Och kan Västerås ta en mycket välbehövlig trepoängare hemma mot Häcken? Ta del av alla rekar och speltips på omgång 13 av Allsvenskan hos nya expekt.

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

Lördag

IF Elfsborg - Brommapojkarna | 15:00

1: 1.83 | X: 3.95 | 2: 4.10

Speltips: IF Elfsborg att vinna (1)

Elfsborg tar emot Brommapojkarna i uppstarten efter uppehållet. Boråslaget har inte på något sätt övertygat den här säsongen men förtjänar samtidigt ingen krisstämpel. Man ligger just nu på en 9 plats med 16 poäng och har 2 vinster och 3 förluster på de senaste 5 matcherna. Brommapojkarna har bara en poäng mindre än Elfsborg och ligger på 11 plats i tabellen. Stockholmslaget har 3 oavgjorda, 1 vinst och 1 förlust på de senaste 5 matcherna. Av de 4 senaste matcherna mellan lagen i Allsvenskan har Elfsborg vunnit 3 och förlorat 1. Vi tror att Elfsborg trycker plattan i mattan på hemmaplan och får med sig 3 poäng mot BP.

Mjällby AIF - IK Sirius | 15:00

1: 2.23 | X: 3.35 | 2: 3.40

Speltips: Mjällby AIF att vinna (1)

Mjällby är ett av säsongens utropstecken så här långt. Man ligger just nu 3 i tabellen, dock med en match mer spelad än Hammarby och GAIS som ligger på placeringarna bakom. Mjällby gick in i sommarledigheten med två raka vinster och ett starkt självförtroende. Sirius ligger mitt i getingboet i mittendelen av tabellen på 10 plats. Man gör inte så mycket mål, men man släpper inte in så mycket mål heller. Om man räknar in både Svenska Cupen och Allsvenskan så har Mjällby vunnit de 5 senaste matcherna mot Sirius. Det i kombination med Mjällbys övertygande inledning av säsongen får oss att tro att det blir hemmaseger i den här matchen!

Söndag

AIK - Kalmar FF | 14:00

1: 1.52 | X: 4.60 | 2: 6.00

Speltips: AIK att vinna (1)

AIK som är på jakt efter ny tränare ligger mitt i tabellen på en 8 plats. Det är gnaget såklart inte nöjda med. AIK har förlorat 4 av sina 5 senaste matcher och har sett riktigt uddlösa. Kalmar har förvisso en större krisstämpel på sig som nästjumbo i tabellen. Kalmar har släppt in näst flest mål i Allsvenskan och bara Västerås har förlorat lika många matcher. I den här matchen tror vi att ett smått desperat AIK på hemmaplan, som bara måste upp i tabellen, vinner över ett ännu mer sargat Kalmar.

IFK Värnamo - IFK Göteborg | 14:00

1: 2.88 | X: 3.40 | 2: 2.48

Speltips: Oavgjort (X)

Här har vi två lag som tabellmässigt är precis lika bra. Både IFK Värnamo och IFK Göteborg har 4 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster. Alltså 14 poäng. Ser man till de senaste 4 matcherna mellan lagen i Allsvenskan så är det precis lika jämnt, de har vunnit två matcher vardera. Vi förväntar oss ingen sprudlande matchbild med massor av mål. Detta kan bli en ganska avvaktande tillställning där lagen känner lite på varandra efter uppehållet. Vi landar i att det här mötet mycket väl kan sluta oavgjort. 1-1?

GAIS - Hammarby IF | 16:30

1: 2.48 | X: 3.65 | 2: 2.70

Speltips: GAIS att vinna (1)

Här har vi ytterligare två lag som tabellmässigt är precis lika bra. Både GAIS och Hammarby har 7 vinster, 0 oavgjorda och 5 förluster, vilket ger 21 poäng. Hammarby avslutade perioden innan uppehållet starkt med 3 raka vinster. Medan GAIS har 1 förlust och 2 vinster på de 3 senaste matcherna. Bajen och GAIS möttes senast i Svenska Cupen 2018 och då blev det oavgjort. GAIS har varit otroligt starka på hemmaplan i år och har bara förlorat en match inför hemmafansen. Medan Hammarby varit desto svajigare på bortaplan. Vi tror att det här blir en jämn kamp men att hemmaplansfördelen tippar över i Göteborgslagets favör.

Malmö FF - Halmstad BK | 16:30

1: 1.16 | X: 8.50 | 2: 16.00

Speltips: Malmö FF att vinna (1)

Malmö har mer eller mindre gått fram som en slåttermaskin hittills. Skåningarna toppar Allsvenskan inför uppstarten med 32 inspelade poäng. Halmstad har inte heller något att skämmas över med sin 7 plats i tabellen. Den här reken behöver dock inte någon längre utläggning för att motivera slutsatsen. Laget med flest poäng, som gör flest mål och släpper in minst mål, på hemmaplan. Utvilade. Mot ett Halmstad som tagit 0 poäng på sina senaste 3 bortamatcher. Det kan bara sluta på ett sätt, Malmö vinner.

Måndag

IFK Norrköping - Djurgårdens IF | 19:00

1: 4.80 | X: 3.95 | 2: 1.71

Speltips: Djurgårdens IF att vinna (2)

IFK Norrköping är en av Allsvenskan stora besvikelser än så länge. Man har bara Kalmar FF och Västerås SK under sig i tabellen. Samtidigt släpper Norrköping in flest mål i Allsvenskan. Inför omgång 13 har man släppt in 32 mål. Djurgården har ett helt annat momentum som tvåa i tabellen och etta i formtabellen (senaste 5 matcherna). Stockholmarna har dessutom vunnit sina 3 senaste bortamatcher med minst 2 mål. I den här matchen tror vi att ett Djurgården som desperat vill jaga ikapp Malmö FF får med sig 3 poäng från Parken.

**Västerås SK - BK Häcken | 19:00 **

1: 2.75 | X: 3.65 | 2: 2.45

Speltips: Västerås SK att vinna (1)

Nykomlingen Västerås inledde Allsvenskan med 4 raka 1-0-förluster. Sen har det fortsatt att gå trögt och man ligger sist i tabellen. Trots jumboplaceringen släpper man in otroligt lite mål, bara Malmö och Djurgården har släppt in färre. Dock så gör man klart minst mål i Allsvenskan med sina 8 kassar. Häcken har inte kommit upp i sin önskade nivå ännu och ligger 6 i tabellen inför uppstarten. Formen innan uppehållet var väl inget att jubla över. 3 förluster, 1 oavgjord och 1 vinst på de senaste 5 matcherna. Medan Västerås hade en lätt uppåtgående trend sista 3 matcherna med 2 oavgjorda och 1 vinst. Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan och en bortamatch mot ett Västerås som haft mycket stolpe ut och släpper in lite mål blir ingen lätt uppgift för Häcken. Vi väljer att backa hemmalaget.

Trustly
Swish
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.