nya expekt blog banner

nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 14 SPELTIPS

Äntligen Allsvenska bloggen igen! Nu inför omgång 14. Som vanligt har vi massor av spännande matcher att analysera. Årets stora utropstecken Mjällby tar emot Malmö, målglada Häcken och Elfsborg drabbar samman på Hisingen och Östkusten möter Västkusten i Hammarby-IFK Göteborg. Det och mer ger vi spelrekar på i veckans Allsvenska blogg!

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

Lördag

Mjällby AIF - Malmö FF | 15:00

1: 5.40 | X: 4.00 | 2: 1.65

Speltips: Malmö FF att vinna (2)

Utmärkta Mjällby ligger på en finfin 3 plats i tabellen inför omgång 14. Man hemmaslog Sirius i förra omgången med 3-2. Håller Mjällby i det här under andra halvan av säsongen kan det sluta i en sensation när vi summerar året senare i höst. Mot skåningarna tror vi dock att det blir noll poäng. Malmö har inte förlorat på de 7 senaste matcherna i Allsvenskan. Senast krossade man Halmstad i uppstarten efter EM-uppehållet med 5-1. Det blir dock inte för Malmö att åka till Strandvallen och utan vidare plocka med sig 3 poäng. Mjällby kommer bjuda upp till rejäl dans. Men vi tror ändå skåningarna drar längsta strået.

IK Sirius - GAIS | 17:30

1: 2.20 | X: 3.65 | 2: 3.15

Speltips: IK Sirius att vinna (1)

Sirius har vunnit mot Halmstad och Norrköping på hemmaplan. Utöver det har man 2 oavgjorda och 2 förluster inför hemmafansen. GAIS har förlorat sina 3 senaste bortamatcher, men då har man mött både Malmö och Djurgården. Det här är två lag som senast möttes 2016. GAIS har uppvisat bättre form än Sirius innan uppehållet men vi tror att hemmaplansfördelen väger upp eventuella styrkeskillnader. Vi väljer att backa Sirius, som i flera matcher på hemmaplan periodvis sett riktigt lovande ut. Det känns som att det kan lossna lite i den här matchen.

Söndag

Djurgårdens IF - IFK Värnamo | 14:00

1: 1.42 | X: 4.90 | 2: 7.50

Speltips: Djurgårdens IF att vinna (1)

Djurgården övertygade direkt i comebacken efter uppehållet med en stabil bortavinst mot IFK Norrköping. Nu är siktet såklart inställt på att komma ikapp Malmö i tabelltoppen. Värnamo vann senast hemma mot IFK Göteborg med 2-0. Värnamo gör än så länge en klart godkänd säsong och ligger 9 i tabellen. I den här drabbningen mot Djurgården kommer det dock bli tufft. Förvisso har Värnamo sett ut att trivas rätt så bra på Tele2. Man bortaslog nämligen Hammarby tidigare i år. Vi väljer ändå att backa stockholmarna.

BK Häcken - IF Elfsborg | 16:30

1: 2.12 | X: 3.95 | 2: 3.15

Speltips: BK Häcken att vinna (1)

Häcken har lite vind i seglen efter två raka vinster i Allsvenskan. Man vände och vann borta mot Västerås i förra omgången. Elfsborg tog också 3 poäng i matchen efter uppstarten hemma mot BP. Häcken och Elfsborg är två lag som brukar bjuda på mål och underhållning. Och vi tror att det kommer bli mål åt båda hållen i den här matchen. Vårt tips blir dock att hemmalaget gör fler mål än bortalaget. Häcken har varit starka på hemmaplan, medan Elfsborg haft otroligt svårt på bortaplan. Boråslaget har förlorat 6 av 7 matcher på bortaplan. Häcken vinner.

Kalmar FF - Brommapojkarna | 16:30

1: 2.60 | X: 3.60 | 2: 2.63

Speltips: Kalmar FF att vinna (1)

Kalmar FF och Brommapojkarna är två lag som verkligen är i behov av poäng för att få andrum från bottenstriden. Kalmar tog 3 mycket starka och viktiga poäng senast mot AIK på Friends. BP förlorade i förra omgången borta mot Elfsborg. Kalmar har ryckt upp sig lite på senaste tiden och ligger 9 i formtabellen (senaste 5 matcherna) medan BP ligger på en 14 plats i formtabellen. Här tror vi att Kalmar kan surfa vidare på energivågen från segern över AIK och ta en ny 3-poängare inför hemmapubliken.

Västerås SK - IFK Norrköping | 16:30

1: 1.78 | X: 4.00 | 2: 4.35

Speltips: Västerås SK att vinna (1)

Här snackar vi ångestmöte! Seriens två tabellmässigt sämsta lag drabbar samman i omgång 14. Vi har backat Västerås ett antal gånger utan framgång. Västeråsarna har enligt oss inte fått med sig så många poäng som vi tycker de förtjänat. Men såklart, det handlar om att vinna matcher och tabellen ljuger inte. Norrköping har en rejäl krisstämpel på sig som nästjumbo med överlägset flest insläppta mål och 4 raka förluster. I formtabellen är Norrköping klart sist medan Västerås ligger 12. Vi väljer att ta Västerås rygg i den här matchen, det finns trots allt mer momentum där än hos Peking.

Måndag

Halmstad BK - AIK | 19:00

1: 3.75 | X: 3.80 | 2: 1.96

Speltips: Oavgjort (X)

Halmstad ligger mitt i tabellen på en 8 plats. Ett resultat man nog är ganska nöjd med. Imponerande nog har man inte en enda oavgjord match hittills den här säsongen, bara vinster och förluster. Vi pratade om krisstämpel tidigare på IFK Norrköping, vi kan nästan prata på samma sätt om AIK. I och med förväntningarna som fanns på laget inför säsongen. Gnaget ligger 10 i tabellen och har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna i Allsvenskan. I den här matchen ser vi framför oss två lag som inte kommer vilja släppa till något bakåt. Självklart har AIK ännu mer att förlora men vi tror inte Halmstad kommer spela sin mest offensiva fotboll här. Oavgjort känns som ett väldigt tänkbart resultat.

Hammarby IF - IFK Göteborg | 19:00

1: 1.95 | X: 3.80 | 2: 3.80

Speltips: Hammarby IF att vinna (1)

Hammarby är ett av seriens mest formstarka lag och ligger 3 i formtabellen. Bajen kryssade mot GAIS i första matchen efter EM-uppehållet. På hemmaplan har man 5 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust hittills den här säsongen. IFK Göteborgs form är inte lika bra men inte katastrofal. Man har 2 vinster, 2 förluster och 1 oavgjord på de senaste 5 matcherna. Ser man på intern statistik har inte IFK vunnit borta mot Hammarby sedan 2015. Och vi tror att uppgiften blir lite för tuff den här gången också. Vår spelrek blir att ett form- och hemmastarkt Bajen plockar med sig alla 3 poängen.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Trustly
Swish
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.